Tabya Tabuica with «Tea Time» allavengher.com

Tabya Tabuica — proprietara vestitului salon din București “Tabya Eyelashes & Beauty”, ne-a oferit o lecție prețioasă în timpul interviului. Ne-a povestit despre cum a reușit să atragă o mulțime de vedete din showbiz-ul românesc, care între timp au devenit clienți fideli ai salonului său, și ne-a relatat secretul care a ajutat-o să-și pună pe picioare afacerea, începând totul de la zero. A lucrat până în ultima lună de sarcină, a devenit mama fericită a două fetițe gemene, iar la puțin timp după aceasta și-a continuat meseria și a lansat și revista “Tabya Beauty Magazine”. Istoria ei motivațională ne învață cum să facem față tuturor provocărilor sorții și cum să ne realizăm visele necătând la nimic! În urma discuției cu Tabya, n-am încetat să mă tot intreb: “Cum poate o ființă atât de firavă și gingașă să fie în același timp atât de puternică?”. Răspunsul îl găsiți în cele de mai jos:

“Tabya Eyelashes & Beauty”

“Tabya Eyelashes & Beauty”

1)Dacă ar fi să îți faci autoportretul, ce ai spune despre tine? Calități interioare și fizice?
Pe parcursul anilor, am reușit să păstrez copilul din mine și consider acest lucru mai mult o calitate decât un defect. Am acea ambiție și acele vise ca ale unui adolescent inocent, care abia începe să pașească. Mie îmi place să cred în visele mele…datorită acestui fapt, pe multe deja le-am realizat și continui să cred în visele noi care nu încetează să apară.
Sunt o persoană impulsivă, dar la cât de repede pot să mă supăr, tot atât de repede îmi schimb dispoziția spre direcția diametral opusă. Și dacă acum 5 minute eram tristă, peste 5 minute pot să fiu cel mai fericit om din lume. M-am învățat să efectuez rapid acea mutare dintr-o stare în alta, și lucrul acesta mă ajută foarte mult, pentru că îmi revin imediat, indiferent de situație.
Tratez toate lucrurile din viața mea cu un mare optimism. Îmi place să cred că totul va fi bine, și chiar dacă se întâmplă lucruri rele sau neașteptate în viață, speranța și munca asupra propriei persoane– ajută foarte mult. În adolescență eram pasionată de carțile de psihologie practică, care m-au ajutat să mă dezvolt și să cred în mine, în puterile mele, în ambiția mea, și încerc să nu am niciodată regrete față de lucrurile pe care le-am făcut în trecut. Îmi place să învăț mereu din greșelile mele – care, de altfel, sunt cea mai bună lecție, și încerc să merg mai departe cu acea experiență în spate. Cu cât mai multe etape trec în viață, cu atât mai puternică mă simt pentru a învinge alte provocări. Provocările care apar în calea noastră sunt un prilej foarte bun pentru a lucra asupra propriei personalități. Acestea mereu au trezit în mine o stare de entuziasm și ambiție maximă.
Prefer să le dau posibilitate celor din jur să mă vadă cu ochii proprii și îmi este greu să mă autocritic din punct de vedere exterior. Oamenii care mă văd pentru prima dată spun că se așteptau să vadă o femeie mai matură și, de obicei, mă întreabă – “câți anișori ai?”. Din asta fac concluzia că am un aspect mai copilăros. Dar sunt împăcată cu acest fapt și mă simt bine în pielea mea.
Încerc să nu pun accent pe haine scumpe, brand-uri. Toate aceste lucruri materiale sunt trecătoare. Acestea sunt investiții – care nu aduc profit, și plus la aceasta, noi femeile ne plictisim foarte repede de aceste lucruri. Din acest motiv prefer ca toate lucrurile pe care le achiziționez să fie modeste și de bun gust.

Tabya Tabuica

2)Îți dorești să schimbi ceva în tine?
Până la vârsta de 30 de ani am facut cele mai mari schimbări în propria persoană, tot mai rapide și vizibile de la an la an. Am lucrat mult asupra mea și îmi place rezultatul pe care îl văd acum. Desigur vor mai urma careva schimbări, dar acestea nu vor fi radicale. Viața te schimbă în funcție de trăiri, în funcție de lucrurile care îți influențeaza mersul vieții. Și atunci nu ai cum să nu te schimbi.
Din trăsăturile mele de caracter nu aș dori să schimb ceva, luând în vedere că sunt o persoană optimistă, ceea ce mă ajută să trec peste perioadele mai proaste din viața mea. Vreau să mențin această caracteristică. Anume optimismul și capacitatea de a visa – te ajută să mergi mai departe.

3) Ai un salon celebru în care poți întâlni multe vedete din show-biz. Cum ai început și cum ai reușit?
Am început prin multă muncă. Iar munca trebuie să o faci cu mare pasiune și dragoste, pentru că oamenii simt dacă depui suflet în ceea ce faci sau nu.
Începutul a fost foarte greu. În acea perioadă pierdusem mult din greutate, au fost  momente în care vroiam să cedez. Însă, datorită soțului meu care m-a susținut și a fost alături de mine, am reușit să trec peste ele.
M-am învățat să le fac pe toate: de la extensii de gene- la activități de marketing, PR, management și altele. Aveam un regim foarte încărcat, uneori ajungând să lucrez de dimineață până noaptea târziu.
Nu mă gândeam la bani atunci când am inițiat afacerea. Scopul meu a fost să capat  experiență și să mă dezvolt. Un om capabil, interesant și carismatic nu se naște — el devine așa prin mult efort și experiență. Toate lucrurile reușesc prin muncă asiduă.
Atunci când am ajuns în București, nu am avut un scop binedefinit despre ce voi face acolo. Știam doar că am o dorință nebună de a face o schimbare radicală în viața mea. Aveam 26 de ani și îmi doream noi provocări care să mă ambiționeze și să mă ajute să trec de la o etapă la alta. Deși, aveam și în Chișinău propria afacere, simțeam în suflet că aveam nevoie de o schimbare.
Ceea ce m-a ajutat mult în București, este faptul că oamenii sunt foarte receptivi la tot ce este nou. Ei nu se tem să încerce și să testeze lucruri noi. De exemplu, atunci când am venit în București, pe piață încă nu era cunoscută tehnica de extensii de gene fir cu fir, lumea nu știa ce înseamna acest lucru. În Chișinău, o persoană ajunge să încerce un serviciu nou, doar după mai multe recomandări. În București, însă, lucrurile stau diferit. Oamenii când află despre un nou serviciu, își doresc foarte mult să-l incerce. Desigur, există și cealaltă față a monedei. Deoarece în București oamenii sunt tentați să încerce lucruri noi, nu e garantat că un client nou va deveni un client fidel. De aceea, Bucureștiul  m-a învățat să mă mențin pe piață, să mă dezvolt în fiecare zi și să nu mă opresc din ceea ce fac. Atunci când ajungi la un anumit nivel in afaceri, foarte mulți oameni se relaxează, crezând că lucrurile pot să meargă de la sine. Adevărul e că afacerea îți cere tot mai multă atenție odată cu trecerea timpului, cu cât crești — cu atât mai mult ai de muncit. Odată cu dezvoltatea propriei afaceri, te dezvolți și tu. De exemplu, în trecut am fost o persoană foarte nerăbdătoare și foarte energică. Nici nu puteam să-mi imaginez că aș putea sta pe un scaun toată ziua. Iar acum anume asta fac atunci când le ofer clienților mei serviciul de extensie a genelor fir cu fir, de altfel, această tehnică necesită multă răbdare și voință. De la început mi se părea imposibil să fac acest lucru. Dar am semnat un pact singură cu mine, spunându-mi că dacă unii pot să facă acest lucru, eu de ce nu aș putea?

Tabya Tabuica

4)Numește-mi trei lucruri pe care nu le știu ceilalți despre tine.
Știu să cânt la pian, iar în trecut am făcut și dansuri sportive.
Și mai am un secret pe care aș vrea să-l împărtășesc tuturor părinților și copiilor. Părinții mei aveau o tehnică foarte bună de educație- atunci când îmi doream ceva foarte mult, ei îmi dădeau o anumită sarcină. În schimbul sarcinii îndeplinite, părinții îmi ofereau lucrul dorit. Această tehnică m-a învățat că în viață nu obții nimic gratis, și că trebuie să meriți ceea ce primești.

5)Care sunt slăbiciunile tale?
Sinceritatea și încrederea mea în oameni.

6)Numește o calitate, pe care o apreciezi în mod deosebit la oameni și de ce.
Apreciez la oameni calitatea de a munci și nu conteaza ce job anume fac. Îi apreciez atâta timp cât muncesc cu dragoste și își fac bine treaba.
Munca îl face pe om. Cei care s-au obișnuit cu munca din tinerețe- acei oameni reușesc în viață. Nimic nu vine în viață pur și simplu.

tabya extensii gene

 

7)Prin ce te poate impresiona un bărbat?
Soțul meu m-a cucerit prin insistență, grijă, atenție. Mi-a plăcut că îmi oferea sentimentul de protecție și siguranță.
Nu cred în dragoste la prima vedere. Am observat că persoanele care se îndrăgostesc de la prima vedere, se îndrăgostesc cam des.

8)Îți mai aduci aminte de prima iubire? Cum a fost? Și ce sfaturi ți-ai da singură ție, dacă ai putea să întorci timpul înapoi?
Eu, probabil, voi fi o excepție și voi spune că nu am avut parte de prima iubire. Dacă în muncă trebuie să luptăm, atunci în dragoste trebuie să-l lăsăm pe Dumnezeu să decidă. De aceea am preferat să nu forțez lucrurile și nu m-am avântat în relații de la o vârstă fragedă. Am preferat să-mi petrec adolescența citind și implicându-mă în tot felul de activități. Același sfat l-aș da și fetelor. E important mai întâi să ne maturizăm și să ne formăm ca personalități, și doar apoi să alegem bărbatul alături de care să mergem prin viață.

9)Crezi că toți bărbații trădează sau mai sunt și excepții?
Trădarea unui bărbat vine și din cauza femeii. Multe femei încep să devină posesive și cicălitoare. Fără să-și dea seama, ele resping bărbatul prin aceste calități. Atunci când un bărbat vine acasă, el trebuie să primească susținere, căldură și încredere. De aceea, dacă acest lucru se întâmplă  nu putem căuta vina doar în barbat. Consider că ambele părți sunt responsabile.

Tabya Tabuica

10)Ce înseamnă să fii înșelată? Și dacă ai putea ierta asta.
Atunci când unul dintre parteneri trădeaza, totul se schimbă. Trece tot farmecul dragostei. Mereu va exista acel “ceva” la mijloc, care va schimba relația pentru totdeauna.
Mulți salvează familia pentru copii. Dar oare copiii vor să trăiască într-o familie unde mereu sună reproșuri?

11)De câte ori în viață ai început totul de la zero? Nu ți-a fost frică?
De 3 ori am început totul de la zero și mi-a fost frică de fiecare dată. Am încercat să deschid propria afacere de câteva ori, dar simțeam că nu mă regăsesc în ceea ce fac. După care am luat totul de la zero. Așa, prin incercari mi-am găsit domeniul în care activez acum- sfera beauty. În acest mod am învățat că dacă vrei să cucerești un alt vârf de munte, trebuie să cobori la poalele muntelui și să urci din nou.

Tabya Tabuica

12)Unde te vezi în viitor?
În revista Forbes- de ce nu?:) Vreau să fiu o super mamă și o femeie de afaceri care le reușește pe toate. Încă lucrez la acest capitol, dar știu că acest lucru e posibil de obținut prin stabilitate, echilibru emoțional, muncă și dedicație.

13)Unde și cu cine îți place să savurezi o ceașcă de cafea?
Cel mai mult îmi place să beau cafeaua cu soțul meu în fiecare dimineață.

14)Și întrebarea noastră obligatorie – rețeta preferată!
Această întrebare s-ar potrivi mult mai bine soțului meu, pentru că el gătește fabulos! Mănânc cu plăcere tot ce “creează” el pe farfurie.
Eu, însă, nu mai țin minte când am gătit ultima dată, și nici nu sunt pretențioasă în mâncare:) Eu pot să mănânc pizza sau un sandwich și să fiu fericită:)

 

Vezi articolul original
No Comments

Post a Comment