Istoria extensiilor de gene fir cu fir

Istoria extensiilor de geneSe spune ca ochii sunt oglinda sufletului si ca prin ei nu emani doar frumusete exterioara, ci si interioara. Genele lungi si dese iti fac ochii sa para mari si senzuali, garantia ca nu vei trece neobservata. Mama natura n-a fost insa darnica cu toata lumea asa ca uneori femeile trebuie sa se descurce si singure. Pentru asta s-au invetat extensiile de gene!

Tabya Eyelashes & Beauty – Primul Eyelashes boutique concept din Romania va prezinta ISTORIA EXTENSIILOR DE GENE:
Pe la inceputul secolului XX, pictorul si make up artistul Max Factor descoperea cel mai adorat truc al frumusetii feminine: extensiile de gene.

Primele gene false au prins contur in 1927, sub forma unor benzi, pe care actrita Phyllis Haver le-a purtat in faimosul musical “Chicago”.

 

Impresionati de efectul electrizant dat de lungimea ireala a genelor false, specialistii in fumusete au adoptat rapid metoda, care, in scurt timp, avea sa cuprinda tot mapamondul.

Procedura nu era deloc usoara. Pe o ata speciala se lipeau “franjuri”, dupa care constructia obtinuta se lipea pe pleoapa superioara, la baza genelor naturale. Era primul pas in industria extensiilor de gene. Doar ca analizate in detaliu, extensiile aveau un real efect de fals, lipsit de finete si rafinament. Ca sa nu mai vorbim de problemele de sanatate la care se expuneau purtatoarele, din cauza adezivilor cu care erau prinse. Din acest motiv, termenul de purtare al genelor false era unul extrem de limitat- doar cateva ore.

Istoria extensiilor de gene

Si, ca orice noutate in domeniul fumusetii, primele genele false au fost in editie limitata. Pretul prea mare parea “croit” dupa tiparul buzunareleor de pe covorul rosu. Aspect care avea sa se schimbe doua decenii mai tarziu, adica prin anii ’50, cand genele false nu mai erau un secret pentru nicio femeie. Perioada n-a insemnat neaparat un boom pentru industrie, insa procedura au fost ancorata la realitate. De la pretul accesibil pana la aspectul apropiat de cel natural, genele false au cunoscut imbunatiri majore.

Anii au trecut, iar tehnica extensiilor de gene nu mai era o mare filosofie. Se aplicau in saloane speciale, studiouri sau … acasa. Intr-un final au devenit la fel de populare ca manichiura sau vopsitul parului.

Asta pana la inceputul secolului XXI, cand specialistii in frumusete au inventat un nou tip de gene false: extensii gene smocuri. Pe intelesul tuturor, erau smocuri de par sintetic care se lipeau la baza pleoapei cu ajutorul unui adeziv special si rezistau mai mult decit genele pe banda.
Adevarata explozie in industria extensiilor de gene a fost in anul 2003, cand specialistii in beauty din Japonia au venit cu o metoda revolutionara: aplicarea genelor fir cu fir. “Vinovat” de aceasta tehnica se pare ca a fost stilistul si make up artistul Shu Uemura. Japonezul a inventat genele perfecte, care le imita pe cele naturale, pana in cel mai mic detaliu. De la forma si curbura pana la baza groasa si varfurile subtiri.

67037e82f4cfb666e55c563957d74cf1Aplicarea extensiilor fir cu fir este o precedura migaloasa, care necesita cateva ore bune de asteptare, pe masa speciliastului. Fiecare geana falsa trebuie lipita pe una naturala, separat. La un singur ochi sunt folosite intre 80 si 100 de gene. Insa efectul final al acestei proceduri justifica fiecare minut “pierdut”.

Si, ca sa va faceti o impresie, priviti-o cu atentie pe Madonna, prima posesoare a genelor aplicate fir cu fir si dependenta de acest trend.

In zilele noastre, gratie tehnologiei japoneze, să ai gene frumoase, bogate şi curbate  este deja ,,must have “, la indemana oricui are timp si …putina rabdare :)

No Comments

Post a Comment