Pedichiura medicală, prin metode inofensive

Pedichiura medicală

Studiile arată că 90% dintre români, bărbaţi şi femei, au probleme la unghiile de la picioare sau bătături. Afecţiunile care predomină sunt însă unghiile încarnate. Această problemă provine de la folosirea inadecvată chiar din copilărie a încălţămintei şi chiar a şosetelor, dar şi din pricina tăierii incorecte a unghiilor chiar din pruncie. Un alt factor ar fi şi folosirea încălţămintei prea înguste, presiunea pe unghiile picioarelor ce stau pe tocuri foarte înalte..

Pedichiura clasică se realizează peste tot la fel: pielea picioarelor se înmoaie în apă caldă cu săpun, apoi calozităţile tălpii se răzuiesc cu briciul, lama sau cu polizorul până când se îndepărtează toată pielea îngroşată, chiar şi acela de protecţie, iar metoda clasică pentru problema unghiilor micotice sau încarnate şi azi este în cele mai multe cazuri extirparea lor chirurgicală — ceea ce nu înseamnă nici pe departe rezolvarea problemei de bază. Iar la o astfel de situaţie, soluţia vine de la pedichiura medicală.

În pedichiura medicală nu există brici şi lame, clientul stă pe un pat de cosmetică, nu i se înmoaie picioarele în apă caldă şi săpun, la fel ca la pedichiura clasică ci îi sunt împachetate picioarele cu geluri şi lichide speciale care conţin extracte de plante medicinale, uleiuri esenţiale de cimbru, tămaiţă roşie, levanţică, arbore de ceai, geranium, sare de la Marea Moartă şi vitamina E, în măsură să trateze zonele afectate şi să îndepărteze „pielea moartă”.Specialiştii explică faptul că celulele moarte nu trebuie îndepărtate cu lama pentru a nu agresa pielea şi a nu se îndepărta şi stratul de protecţie, picioarele nu se înmoaie în apă caldă şi săpun pentru că se usucă foarte repede până pedichiurista ajunge să le înfrumuseţeze. La fel, unghiile încarnate sau cu micoze nu trebuie tratate prin „îndepărtarea adâncă a colţurilor laterale” sau extirparea unghiei, pentru că problema nu se rezolvă, din contră, se accentuează.Pedichiura clasică se bazează mai mult pe aspectul estetic al picioarelor şi eventualele probleme sunt doar ameliorate pe un termen relativ scurt. Pedichiura medicală, prin metode inofensive, precum diferite creme, geluri şi loţiuni aplicate în timpul efectuării pedichiurii, chiar şi la domiciliul clientului, pe termen lung, duc la vindecarea problemelor.

No Comments

Post a Comment