Peeling-ul cu acizi din fructe, un remediu eficient!

Peeling-ul cu acizi

 

Dacă te-ai intors de la mare, s-ar putea să constați că tenul tău nu mai este la fel de suplu, că pistruii s-au accentuat sau că au apărut pete pigmentare.

Toamna începe sezonul peeling-urilor și al tratamentelor cosmetice, care redau tenului energia și strălucirea pierdute.

 

Peeling-ul cu aciziPeeling-ul cu acizi din fructe

CÂND SE FACE PEELING-UL?

Tratamentele se fac toamna și iarna, când acțiunea razelor UV nu este la fel de intensă și dăunătoare ca vara. Totuși, după un astfel de tratament, protecția solară rămâne la fel de importantă. Motivul – straturile nou expuse de piele, care sunt foarte sensibile la razele UV și predispuse la pigmentare. Tenul trebuie protejat cu cremă cu SPF mare, cu loțiune cu ecran solar sau fond de ten cu factor de protecție. Prin peeling putem estompa petele pigmentare, putem „șterge” cicatricile minore și ridurile fine. De asemenea, peeling-ul este un remediu excelent pentru porii dilatați, care secretă mai mult sebum în perioada caldă a anului și devin mai vizibili și ușor inflamabili.

 

CUM ACȚIONEAZĂ?

Peeling-ul constă în exfolierea profundă a epidermei, astfel sunt înlăturate straturile de celule moarte de la suprafața pielii. Tenul curățat în profunzime își recapătă elasticitatea, tonusul, aspectul catifelat și strălucirea. Un alt avantaj oferit de peeling este acela că pielea este reînnoită și devine mult mai receptivă la substanțele hidratante și nutritive conținute de produsele cosmetice.

Acizii din fructe sunt benefici pentru ten: tratamentul cu acizi de fructe AHA are o acțiune miraculoasă asupra tenului. Aceştia au un efect dublu asupra pielii: îi îmbunătățesc aspectul general și stimulează regenerarea celulelor. AHA este un termen care defineşte acizii obţinuţi din fructe:

  • acidul citric – obținut din citrice.
  • acidul glicolic – din trestie de zahăr.
  • acidul malic – din măr.
  • acidul piruvic – din struguri.

 

IMPORTANT!

Nu se recomandă persoanelor alergice la fructe, celor cu tenul sensibil, afectat de cuperoză, sau tenurilor afectate de arsuri sau zgârieturi.

Tratamentul se recomandă atât femeilor, cât și bărbaților, începând de la vârsta de 18 ani.

Rezultatul este vizibil dupa prima procedură, însă tratamentul complex se realizează cu o frecvență  constantă, o dată pe săptămână, timp de 6-8 săptămâni.

 

Peeling-ul cu acizi

 

RECOMANDĂRI:

– Pentru bărbați nu se recomandă bărbierirea cu 24 de ore înainte și după procedură.

-Este interzisă aplicarea măștilor astringente timp de două zile de la procedură.

-Se recomandă folosirea produselor emoliente și hidratante după procedură.

No Comments

Post a Comment