cearcane

In razboi cu cearcanele, stresul si oboseala

Cand ai zis ultima oara – Vai ce cearcane am? Multe se vehiculeaza despre acest subiect si suntem de multe ori intre mit si realitate! De aceea, va propun sa dezvoltam aceasta tematica, punand accent pe solutiile de tratare si ce ingrediente sa vizam sa aiba cremele folosite sau tratamentele cosmetice la care apelam in salon.

Cearcănele reprezinta o afecţiune uşor de observat şi destul de greu de vindecat. Sunt multe produse pe piaţă de beauty, bazate pe hidratarea zonei afectate sau cu diverse substante pentru atenuarea lor, dar nu sunt si suficiente.

Cearcănele apar sub doua feluri ;

– ochii umflaţi pot crea aspectul unor pungi sub pleoapa de jos;

– pot apărea sub forma unor dungi colorate vineţiu şi să creeze aspectul adîncirii ochilor;

Ambele variante sunt la fel de inestetice şi sunt cauzate nu doar de oboseală sau de factorul genetic, ci de ceea ce se numeşte oxidarea hemoglobinei.

Ce înseamnă acest lucru? Capilarele ce împanzesc zonele de sub ochi ajung să se oxideze de către enzime în momentul în care sangele nu mai circula prin ele. Hemoglobina ramasa in aceste vase capilare ajunge sa fie descompusa , iar prin descompunere se creeaza componente de culoare negru+albăstrui, a căror culoare este vizibilă la suprafaţa pielii, datorită pielii foarte subţiri din acele zone.

Pielea umflata din zona oculară este urmare a retenţiei de apă sau circulaţiei deficitare a sîngelui. Retenţia de apă se poate observa prin presarea zonei. Dacă pielea ramîne o perioada alba în urma decompresiei, atunci este vorba de o retenţie şi se poate acţiona de asemenea şi prin dietă. De asemenea se pot face analize în ceea ce priveşte funcţia renala, tiroidă sau ficatul.

Cremele pentru ochi din seria produselor specifice pentru ingrijirea ochilor lupta rapid si eficient impotriva problemelor care apar in zona sensibila din jurul ochilor- cearcane, riduri si astfel ca rezultat o sa aveti ochi relaxati si stralucitori.

Masca folosita pentru zona ochilor va  actiona impotriva edemelor si cearcanelor oxigenand, tonifiind si estompand ridurile.

Cu toate acestea este bine sa apelam la un specialist in cosmetica si dupa o analiza atenta, sa urmam un tratament efecient, in salon Tabya Beauty.

tratament ochi

In continuare amintim si detaliem despre solutiile pentru remedierea cearcanelor si principiile active, pe care tratamentele din salon si cremele utilizate pentru zona ochilor este bine sa le contina:

Vitamina E: anti-oxidant puternic;

Matrixil: stimuleaza secretia de colagen a fibroblastiilor, accelerand formarea de colagen III.

Haloxil: cearcanele apar unde este o circulatie insuficienta a sangelui in jurul ochilor ducand la o acumulare de sange in zona respectiva. Acest activ foloseste enzime naturale pentru a evita acumularea sangelui.

Glucozil hesperidina: pielea din jurul ochilor este zona cu cea mai lenta circulatie a sangelui din cauza sensibilitatii sale crescute. Acest activ faciliteaza circulatia sangelui prin dilatarea capilara. Prin urmare, sangele poate circula usor, ceea ce face ca cearcanele sa dispara.

Caolinul este o argilă (rocă) compusă în mare parte din mineralul caolinit, având granulație fină, lipsită de oxizi de fier,  în farmacie fiind numit „bolus alba” materie primă pentru pudră.

Glicerina este un umectant (hidratant). Absoarbe apa din aer si astfel atrage umezeala pe piele.

Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman şi se găseşte în cartilagii, ligamente, tendoane, oase şi piele. El este responsabil pentru felul în care arată pielea.

Peptidele acţionează ca agenţi de hidratare şi cele mai multe dintre ele au, în teorie, abilităţi „cell-communicating” de a ajută pielea să se vindece.

Extract vulgaris are actiune astringentă, antihemoragica.

Cremele pentru conturul ochilor, cu extracte de iniferine si hirudinea, actioneaza impotriva edemelor vizibile, a cearcanilor si a ridurilor de expresie. O astfel de crema mentine si completeaza tratamentul care este efectuat in cabinetul cosmetic.

Un tratament TOSKANI pentru zona cearcanelor la Tabya Beauty dureaza in jur de 30 minute si se recomanda frecventa sedintelor de 2 ori pe saptamana, cu intretinere la 1 saptamana. Este potrivita o cura de 6 sedinte, pentru efecte optime.

Secretul oricarui tratament cosmetic in salon este acela de a fi completat de o rutina de ingrijire si acasa. Asadar, ascultati recomandarile expertilor din domeniul cosmetic si utilizati produsele adecvate problemei dvs.

Cu aceasta ocazie va aducem la cunostinta ca la salonul Tabya Beauty, la tratamentele cosmetice  va asteapta doamna doctor Stela Ermurache.

No Comments

Post a Comment