Blog

Extensii de gene: sfatul medicului

Sfatul medicului pentru gene sănătoase

Dr. Olga Melnic, medic oftalmolog, a răspuns tuturor întrebărilor despre aspectele medicale pe care trebuie să le știi atunci când alegi să folosești extensii de gene.

Sunt extensiile de gene periculoase pentru ochi?

Pot fi, în cazul în care clientul are blefaroconjunctivită cronică sau acută, este alergic, prezintă diferite patologii oculare. Sau în cazul în care nu sunt folosite produse de calitate: fire, demachiant, adeziv etc. Recomand alegerea unui salon specializat și autorizat pentru acest serviciu și prin recomandări.

Cum știi dacă ești alergic la adeziv?

Dacă nu ai un istoric alergologic și nu ai făcut nici o alergie până acum, de orice natură ar fi aceasta, nu ai cum să îți dai seama dacă nu încerci procedura. Însă, dacă te știi alergic la ceva, trebuie să fii foarte prudent și să iei măsuri de siguranță (verifici produsele pe care le folosești) sau să renunți la idee.

Avem cliente care nu se demachiază cu regularitate, din diverse motive. Poate fi acest lucru nociv pentru sănătatea ochilor?

Sigur că da. Cu sau fără extensii de gene, demachierea corectă este obligatorie. Reziduurile de machiaj pot duce la suprainfectare, la formarea obstrucției glandelor din grosimea pleoapelor, astfel ducând la inflamații acute, cronice și, în cel mai rău caz, la operații.

În ce cazuri vizibile stilistul este obligat să refuze efectuarea procedurii?

Hiperemia (înroșirea) marginii palpebrale, depozite purulente sau uscate la rădăcina genelor, blefaritele alergice în istoric, persoane cu alopecie (căderea părului), persoane în curs de chimioterapie. Este greu să le enumăr pe toate, dar este important ca clientul să mărturisească toate antecedentele patologice sau patologiile prezente în momentul adresării.

Ce recomandări aveți pentru persoanele care poartă lentile?

Recomandările generale, pentru cine poartă lentile de contact, țin de respectarea regulilor de igienă și întreținere a lentilelor, folosirea lacrimilor artificiale (chiar și în timpul procedurii).

În cazul sindromului ochiului uscat, ce recomandări aveți în ceea ce privește  procedura? Este interzisă?

În cazul sindromului ochiului uscat, când suprafața oculară este foarte sensibilă, se pot folosi lacrimi artificiale în timpul procedurii, care vor proteja suprafața oculară de vaporii adezivului.

Noi recomandăm perioade de pauză, ce părere aveți?

Pauzele sunt binevenite pentru regenerarea genelor, a foliculilor piloși, hidratarea genelor, dar mare atenție la produsele folosite, să fie hipoalergenice și testate oftalmologic.

Ați încercat extensiile de gene? Cum vă simțiți cu ele?

Sunt purtătoare de câțiva ani a acestor extensii, fac pauză cu regularitate o dată la 6 luni și mă simt foarte bine cu ele.

Olga Melnic face parte din echipa Medici de Garda TVR1

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *