Blog

Tabya Tabuica – Despre secretele unei priviri seducătoare

Tabya Tabuica este mamă, lash stilist, fondatoarea unei academii în domeniul extensiilor de gene, dar și cea care a pus bazele unui salon ce oferă o gamă complexă de servicii de înfrumusețare. Fondatoarea Tabya Eyelashes & Beauty, salon situat în nordul Bucureștiului, este stabilită de mai mulți ani în România, iar afacerea sa ocupă un loc de frunte în industria frumuseții, din țara noastră. Tabya se află în spatele primului salon din România, specializat în extensii de gene și ne-a povestit, în cadrul unui amplu interviu, ce presupune o astfel de meserie. Se descrie ca fiind o persoană sinceră, empatică și perfecționistă. Este pasionată de muncă și își dorește să evolueze în fiecare zi, atingând noi „recorduri personale”.

Din păcate, intervențiile din perioada timpurie, experimentală a extensiilor de gene au împins la formarea de prejudecăți cu privire la efectul acestora asupra genelor și chiar a ochilor. Cum luptați cu această reticență și ce argumente au reușit să-i reducă ecoul?
De la apariţia serviciului de extensii de gene pe piaţa românească și până la actuala interpretare, am trecut prin diverse modificări şi noutăţi în domeniul lash making-ului. Astăzi, însă, ne bucurăm atât de diversificarea tehnicilor de volum pe care le deţinem (unele chiar updatate de noi), cât şi de o gamă extraordinar de mare de produse, care ne ajută să satisfacem chiar şi cele mai complicate cerințe. Prin lucrări „complicate” exemplificăm acele persoane care au pilozitate mică şi neuniformă a genelor, persoane sensibile sau cu forme ale ochilor care necesită corectări prin „lash sculpt”. Abordarea şi alegerea tehnicilor şi formelor este absolut individuală. Conceptul şi scopul principal îl reprezintă confortul extensiilor de gene, uşurinţa în purtare, rezistenţa în timp şi protecţia genelor naturale. Aceste lucruri se bazează pe atenţia sporită a stilistului și perfecţionarea acestuia care trebuie să fie continuă, pe experienţă şi practică, pe profesionalismul şi pasiunea sa pentru o meserie atât de migăloasă.

Noi nu încercăm să convingem pe nimeni de avantajele acestui serviciu non-invaziv, clientele noastre fidele şi stabile, care lună de lună şi an de an ne vizitează, sunt argumentul nostru principal. Eu sunt mentor al colegilor mei, însă dorinţa şi pasiunea lor reprezintă cheia lucrărilor reuşite şi a clientelor mulţumite. Ca în cazul oricărui serviciu de beauty, există nişte reguli de îngrijire, pe care clienta trebuie să le respecte cu sfinţenie pentru o purtare reuşită şi inofensivă a extensiilor de gene. Cel mai bun sfat pentru cliente este să-şi aleagă cu atenţie lash stilistul, întrucât e vorba de ochi, o zonă extrem de sensibilă, iar rezultatul va depinde întotdeauna de genele lor naturale şi de îngrijirea acestora.

Alte mituri prevăd un efect artificial, care de asemenea inspiră scepticismul iubitoarelor esteticii. Ce v-a inspirat spre o astfel de arhitectură și cum ați descrie provocarea de a promova rafinamentul unui aspect dramatic și totuși natural?
Cunoaşterea şi deţinerea unor tehnici de volum, perfecţionarea şi învăţarea tehnicilor noi, un stoc diversificat de fire care diferă prin grosimi, curburi, lungimi şi chiar structuri ne oferă astăzi posibilitatea să creăm o imagine dorită de clientă sau o imagine care noi credem că i s-ar potrivi de minune. Corectarea formei sau evidenţierea trăsăturilor forte ale clientei reprezintă primul pas în decizia de aplicare. Aceasta se va face în funcţie de fizionomie: forma sprâncenelor, a feței, distanţa dintre ochi, distanţa până la sprânceană, poziţionarea ochilor – apropiată sau îndepărtată faţă de nas, dar și de felul în care arată ochiul, înfundat sau bulbucat şi, desigur, forma sa naturală. Cerințele sunt absolut diferite, însă multe cliente vin deja cu mare încredere, pentru că tehnicile de lash sculpt reprezintă unul din punctele noastre forte. Următorul pas este să studiem calitatea, densitatea, grosimea, lungimea și numărul de straturi ale genelor naturale. Acest lucru ne va ajuta, împreună cu clienta, să alegem o tehnică de volum potrivită. Și la acest capitol suntem bine dotaţi, cu peste 15 tehnici diferite pentru obţinerea volumului, de la clasicul fir cu fir până la 15D (15 fire pe un singur fir). În funcţie de tehnică, se vor alege apoi grosimile potrivite, care sunt tot mai subţiri în cazul în care tehnica de volum va fi mai mare. Astăzi am ajuns să avem fire de zece ori mai subţiri decât firul natural, ceea ce înseamnă că nu vom depăşi greutatea permisă pe un fir natural.

Cu toate aceste instrumente, reuşim să oferim de la cel mai natural eye look, până la cel mai dramatic, însă pasiunea mea rămâne femeia clasică, unde genele sunt o completare a frumuseţii şi nu au un efect emfatic. Extensiile de gene trebuie să aducă îmbunătăţiri aspectului, un confort de excepţie, să aibă un aspect plăcut chiar şi după câteva săptămâni, să-ţi uşureze viaţa şi rutina zilnică de a te machia. Extensiile de gene nu trebuie să fie o „pată de culoare”, ele au o funcţie mult mai simplă în definiţie şi o adevărată artă în aplicare. Exact ca şi „little black dress”, nelipsită din garderoba unei femei, simplă, modestă şi scumpă, salvatoare pentru orice ocazie, la fel sunt şi extensiile de gene aplicate corect, un „must-have” care îşi merită prezenţa pe pleoapele şi în viaţa unei femei.

Cum este adaptată personalizarea extensiilor în funcție de sensibilitatea ochilor? Pentru purtătoarele de lentile de contact sau foste paciente ale intervențiilor de îndreptare a vederii.
Sensibilitatea ochilor sau alergiile sunt probleme tot mai des întâlnite la femei. Cauzele sunt diverse, de la igiena personală până la problemele de sănătate. Însă o persoană care se ştie sensibilă trebuie obligatoriu să comunice acest lucru stilistului, pentru a lua măsuri de siguranţă, întrucât există adezivi speciali pentru astfel de situaţii. Mare atenţie atunci când alegeți stilistul, el trebuie să fie unul profesionist şi cu experienţă. În plus, firele alese trebuie să fie foarte subţiri, distanţa de la pleoapă de aproximativ 0,5-1 mm și ar fi indicat chiar un test înainte cu două zile de aplicare. În cazul alergiilor, situaţia este și mai complicată. Fără să încerci un astfel de serviciu, nu ai cum să-ţi dai seama dacă riști să dezvolți vreo reacţie adversă la una din componentele adezivului. În cazul în care apare totuşi o reacție alergică, trebuie renunţat la extensii. Această situaţie poate fi mai des întâlnită în cazul în care specialistul nu este calificat şi nu are experienţă suficientă, atunci când încalcă tehnicile de aplicare sau are un stoc de produse limitat şi de proveniență îndoielnică. Personal, recomand clientelor să solicite o dovadă a procurării produselor de la furnizori licenţiaţi, să verifice termenul de valabilitate a produselor, dar şi diplomele ce atestă calificarea specialistului.

Persoanele care poartă lentile de contact nu sunt supuse vreunui risc, dimpotrivă, lentilele chiar protejează ochiul în timpul procedurii de vaporii emanați de adezivi. Bineînțeles, pentru acele cliente care se știu deja alergice sau extrem de sensibile, punem la dispoziție o gamă de adezivi hipoalergenici (care prezintă un singur dezavantaj, și anume lipsa garanției de rezistență). E bine de știut că genele şi lentilele nu se vor incomoda reciproc pe parcursul purtării. Important, în cazul ambelor, este să se respecte regulile de igienă şi îngrijire. Cât despre persoanele care au suferit intervenţii în zona ochilor, acestea se vor abţine de la procedură aproximativ trei-șase luni şi se pot prezenta ulterior cu un certificat prin care medicul oftalmolog aprobă procedura. Nu este indicată aplicarea extensiilor de gene în cazul în care sunteţi răcită (febră, lăcrimare, tuse agresivă), puteţi fi mai sensibilă în această perioadă. Trebuie specificat că adezivul nu riscă să curgă în ochi, însă vaporii pe care îi emană pot pătrunde în ochii întredeschişi, cauzând leziuni uşoare ale corneei, usturimi şi sensibilizarea ochilor. De aceea este important ca și clienta să fie liniştită, relaxată şi să ofere specialistului cele două ore necesare pentru a produce „magia”.

Povestiți-ne despre cum ați transpus totalitatea exigențelor sub care ați dezvoltat Tabya Eyelashes & Beauty în alte servicii de înfrumusețare.
Dragostea mea pentru domeniul beauty a prins contur acum zece ani, prin crearea unui forum de înfrumuseţare naturistă. Totul a început ca un hobby, iar eu am ajuns în cele din urmă să fac cursuri de cosmetică pentru a-mi aprofunda cunoştinţele. Eram foarte pasionată de tot ce înseamnă înfrumuseţare, însă fără să mă gândesc că voi ajunge să activez în această zonă pe viitor. Domeniul cosmeticii genelor fiind unul atât de complex și de ofertant, am hotărât să-l transform în meseria mea de bază, pentru care îmi voi păstra interesul o viaţă întreagă. După o perioadă de trei ani în care am prospectat piața și am studiat necesitățile femeilor din România în materie de înfrumusețare, am înţeles că majoritatea îşi doresc o locaţie-minune unde să găsească servicii și specialişti suficient de buni încât să nu fie nevoite să se împartă între mai multe saloane. Această idee m-a împins ulterior către diversificarea serviciilor, reușind să avem astăzi un salon complet dotat. Tocmai pentru astfel de clienţi, pentru care Tabya Eyelashes & Beauty a devenit ca „o a doua casă”, am dedicat în prezent o mulţime de facilităţi: prioritate în programări, discount-uri şi, periodic, servicii cadou. Nu îmi dau seama cum ar fi fost să ne rezumăm strict la cosmetica genelor, însă conceptul de „complete beauty” ne-a fost de mare ajutor, atât pentru satisfacerea clientelor, cât şi în ceea ce privește instrumentele de promovare a întregului concept.

Vizavi de perioada de început, extensiile de gene au fost o alegere extrem de reuşită, care m-a impulsionat să mă implic practic în toate departamentele beauty. Rămânând în zona cosmeticii ochilor, am adus, în premieră în România, laminarea genelor şi Botox Lash. Apoi am cochetat cu sprâncenele şi, la fel, în premieră, am adus serviciul Henna Spa Brows, adăugat serviciilor de reconstrucţie prin microblading şi micropigmentare. Cu atenţie sporită tratăm zona de cosmetică medicală, oferind o gamă largă de servicii: tratamente faciale clasice, mezoterapie cu micropen, dermaOXY, peeling-uri chimice/enzimatice/cu diamant, sugaring, piercing etc.

Focus maxim avem pe zona de coafor şi make-up: tratamentele de restructurare, extensiile de păr tape-on şi nuanţele de blond în tehnici balayage au devenit cele mai căutate servicii în salon. Un serviciu absolut special este Day Makeup cu refresh şi lifting facial, care este tot mai căutat de femeile de afaceri, ocupând o poziţie specială în program – de la 9:00 la 11:00. În completarea acestora, am adăugat manichiură şi pedichiură, oferind servicii exclusive „Russian style”.

Pentru multe dintre clientele noastre am devenit salonul care le poate satisface toate dorințele, iar acest lucru a condus la dezvoltarea unei relații speciale, din moment ce petrecem destul de mult timp împreună.

Avem în plan să extindem gama de servicii, de aceea puteţi să ne urmăriţi pe Instagram @tabyaro sau pe Facebook: Tabya Eyelashes & Beauty, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Care ar fi poruncile de căpătâi pentru cel mai spectaculos și mai durabil efect al genelor?
Porunca numărul 1 se referă la persoana căreia îi încredințăm această sarcină, mai exact la alegerea tehnicianului. Nu fiecare lash stilist este un artist, nu suntem la fel şi nu facem lucrări la fel. Recomandările venite de la prietene şi portofoliul nostru reprezintă prima „investigaţie” pe care o face o potenţială clientă. Porunca numărul 2 este să îţi asumi toate regulile de îngrijire, care nu sunt complicate. Demachierea este extrem de importantă şi se realizează cu apă şi spumă de curăţare, produse pe bază de apă, cum ar fi apa termală sau apa micelară; neapărat trebuie evitate produsele pe bază de ulei. Toate aceste sfaturi vizează zona din jurul ochilor. În ceea ce privește extensiile propriu-zise, acestea se spală cu produse speciale; la fel, niciun produs nu trebuie să conțină ulei, pentru că acesta dizolvă adezivul, iar rezistența genelor va fi diminuată. Apa cu spumă va degresa foarte bine și, astfel, extensiile de gene curățate vor rezista mult mai mult, pentru că acele secreții naturale de sebum, pe care pleoapa le elimină în cantități mari, ajungând pe gene dizolvă adezivul. Sigur, asta nu înseamnă că genele vor cădea toate odată, dar ușor-ușor, se vor desprinde de firul natural. Tocmai de aceea, pentru o durabilitate mai mare este important să ne demachiem corect și să avem grijă de aceste extensii. Ele au nevoie, totodată, să fie periate de două-trei ori pe zi, de aceea la fiecare aplicare noi oferim câte o periuță cadou, pentru îngrijirea acestora. Primele 48 de ore de după aplicarea extensiilor de gene sunt foarte importante; în acest interval trebuie să le protejăm de apă, saună și aburi, întrucât adezivul nu este complet uscat. Bineînțeles, trebuie să evităm, de asemenea, machierea la bază a genelor, folosirea tușului de ochi, dar și a creioanelor care sunt mai consistente, cu un grad de vâscozitate mai mare. O altă regulă importantă este să nu tragem niciodată de gene, pentru că există riscul să smulgem și firele naturale, adezivul fiind destul de rezistent. Din păcate, regenerarea genelor după smulgere are loc mult mai greu și va dura extrem de mult până când genele naturale își vor reveni.

Acum, schimbând puțin registrul discuției, care sunt valorile ce vă definesc și cum anume vă influențează ele cariera?
Aș menționa, în primul rând, corectitudinea – pentru că eu ador oamenii care sunt corecți, direcți, cinstiți și muncitori. Al doilea lucru pe care îl respect foarte mult este munca. Mereu am să apreciez oamenii care muncesc și de aceea printre cunoștințele mele se vor găsi mereu oameni care au o carieră, care sunt ambițioși și doresc să-și depășească condiția. În același timp, mă consider o persoană miloasă, iar atunci când pot să ajut pe cineva, ajut cu inima deschisă. Apoi, nu știu dacă este neapărat o calitate, însă sunt foarte vorbăreață; fiind o fire comunicativă, mă atrage tot ce ține de domeniul vânzărilor, al comerțului. Îmi place să vând în egală măsură produse ori servicii, am aptitudini în acest domeniu și, bineînțeles, promovez și vând doar produse și servicii în care am totală încredere. Sunt perfecționistă, nu-mi plac lucrurile neterminate, îmi place să-mi fac treaba impecabil și chiar sunt exigentă din punctul acesta de vedere, cerându-le și oamenilor care lucrează cu mine același lucru.

Cariera este în primul rând influențată de ambiția mea, cred că mi-am dorit să am o carieră încă din clasele primare. Nu pot spune că sunt o gospodină și o persoană căreia să îi placă să stea acasă, din contră, mie îmi place să muncesc, să evoluez, să mă perfecționez continuu. Îmi place că pot să învăț și să inițiez foarte multe persoane în domeniul pe care eu îl cunosc și îl stăpânesc. Aceste calități m-au ajutat să mă dezvolt și chiar să inspir și să influențez alte persoane, fie că este vorba de colegi sau de clienți, să aibă aceleași valori.

Din câte știm, pe lângă faptul că sunteți fondatoarea Tabya Eyelashes & Beauty și a unei academii în domeniu, sunteți și mama unor gemene superbe. Cum reușiți să vă împărțiți timpul între familie și carieră?
Pe lângă faptul că îmi plac lucrurile de calitate, sunt și foarte rapidă pentru că timpul este extrem de prețios și, din păcate, răbdare nu am, dar știu că acele două ore pe care le dedic extensiilor de gene înseamnă că fac ceva. Pe mine m-a echilibrat foarte mult meseria pe care o am – înainte nu puteam să-mi
petrec atât de mult timp stând pe scaun, pentru că îmi place să fac mereu câte ceva, să fiu foarte activă, așa încât alegerea mea a venit ca o surpriză pentru cei care mă cunosc, deoarece nimeni nu s-a așteptat ca eu să pot să practic o meserie atât de „statică”. Tocmai datorită acestei meserii am reușit însă să echilibrez lucrurile și să fiu mai răbdătoare. Încerc să abordez orice situație cu calm și să găsesc cât mai repede soluții. Eu sunt omul soluțiilor, le găsesc rapid și le găsesc pe cele mai eficiente, pentru ca lucrurile să meargă bine.

Consider, totodată, că nicio zi din viață nu trebuie pierdută și irosită, dimpotrivă, fiecare zi trebuie trăită pentru a învăța ceva. În gestionarea cât mai eficientă a timpului, cărțile de psihologie practică, management și marketing m-au ajutat foarte mult. A pune bazele unei afaceri este destul de simplu, dar a te menține și a duce afacerea la un alt nivel e o treabă care necesită efort, trebuie să fii mereu conectat la prezent, trebuie să te reinventezi constant, pentru că altfel nu vei avea succes. Cred, într-adevăr, că cea mai grea misiune este să te împarți între familie și carieră. Din păcate, acestei probleme nu i-am găsit încă o rezolvare, deocamdată dedic mai multe ore carierei decât copiilor și familiei, iar acesta nu e un lucru de care să fiu mândră sau care să mă bucure, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu alături de copiii mei și să-i văd crescând. Domeniul pe care l-am ales cere însă foarte multă implicare și muncă. Dar sunt încă la început de drum și sper că voi descoperi secretul de a mă împărți între casă și carieră în mod echilibrat.

Extensiile de gene realizate în cadrul salonului au cele mai bune recenzii pe piață. Cum ați reușit să faceți acest lucru posibil?
Noi suntem primul salon din România specializat în extensiile de gene fir cu fir şi suntem în pas cu evoluţia internaţională. Ne perfecţionăm continuu, avem un stil personalizat şi recunoscut, inventăm tehnici noi şi sculptăm formele individual pentru fiecare clientă. Ne mândrim cu o varietate mare de servicii lash & brow şi cu produse de cea mai înaltă calitate. Pentru noi, calitatea şi clientul mulţumit sunt obiectivele principale, de aceea training-urile lunare ne ajută să menţinem o clientelă fidelă. Echipa noastră este tânără şi prietenoasă și astfel legăm o relaţie specială cu clienții noştri. Nu ne plac restricţiile, de aceea şi mediul de lucru al stiliştilor este unul relaxat şi independent, un lucru important pentru un beauty artist. O dispoziție bună, atât a clienţilor, cât şi a echipei, este cheia recenziilor pozitive. Cu siguranţă s-a întâmplat să avem şi clienţi nemulţumiţi de anumite aspecte, însă acest lucru ne-a motivat, iar în aceşti ani am avansat enorm – şi tindem să ne dezvoltăm în continuare, pentru ca serviciile noastre să fie impecabile, pornind de la recepţie și până la rezultatul final realizat de lash artiştii noştri.

Ați pornit de la zero în calitate de lash stilist și ați ajuns azi să aveți o academie în domeniu; de asemenea, vă ocupați de distribuția unor branduri precum Oclair și Neicha în România, dar vă pregătiți să vă lansați și propriul brand, TabyaLashes. Care a fost traseul pe care l-ați urmat pentru a contura acest proiect?
Primii trei ani în domeniul beauty i-am dedicat lucrând direct cu clientul. Ideea de salon îi aparţine soţului meu şi aici recunosc că m-am lăsat dusă de val, abia ulterior realizând că am intrat într-o adevărată industrie. Pe atunci, serviciul de aplicare a extensiilor de gene era unul nou în România şi a fost destul de complicat să poziţionăm acest concept ca un „must-have”. Cu multă muncă, dedicare şi pasiune am reuşit acest lucru, iar astăzi, majoritatea clientelor noastre sunt dependente de extensiile de gene pe care le punem la dispoziție. După un an de activitate şi dezvoltare, în care am format o echipă minunată, am reuşit să obţinem distribuţia exclusivă în România a brandului Neicha. Însă cum piaţa extensiilor de gene era mică, target-ul nostru era unul foarte îngust și astfel am ajuns să înființăm Tabya Lash Academy. Doritorii de a intra în comunitate ne-au luat cu asalt și, în mai puţin de un an, piaţa extensiilor de gene a explodat efectiv. Iar pentru că sunt foarte selectivă vizavi de produse şi pentru că fiecare tehnică necesită produse cu diferite caracteristici, acum suntem pe punctul de a lansa propriul brand de produse profesionale pentru lash stilişti, TabyaLashes.

Având o expunere extraordinar de bună în mediul online, nu este un secret că numeroase vedete vă trec pragul. Prin ce strategii ați reușit să fidelizați persoanele publice?
Noi avem o clientelă extrem de diversificată ca vârstă şi statut social, însă cel mai important este că avem o clientelă foarte pretenţioasă, astfel încât trebuie să ne menţinem şi chiar să creştem standardul calităţii serviciilor. Vedetele sunt extrem de exigente când vine vorba de aspectul lor, de aceea au ales să viziteze salonul Tabya Eyelashes & Beauty doar în urma recomandării din partea clienţilor noştri fideli, care se numărau printre prietenii lor. Gradul de mulţumire vizavi de serviciile noastre se află, de fapt, la baza fidelizării lor.

Pe de altă parte, vedetele din România sunt deosebit de prietenoase şi deschise, astfel că ne-au
recomandat, la rândul lor, mai departe. Cu multe dintre aceste persoane publice am chiar o relaţie deosebită. În cei trei ani de activitate, salonul nostru a fost vizitat de Antonia, Anda Adam, Giulia, Mădălina Ghenea, Elena Gheorghe, surorile Bambi, Nicoleta Nucă, Natalia Gordienko, Denisa Nechifor, Inna, Nicoleta Luciu, Lidia Buble, Andreea Bănică, Mioara Velicu, Simona Pătruleasa şi multe alte nume cu rezonanță.

Pentru noi, însă, fiecare client este important, ei sunt cei care zi de zi ne motivează și ne ambiționează să ne autodepășim.

Din câte am aflat, salonul Tabya Eyelashes & Beauty își va redefini designul. Ce planuri aveți în acest sens și cum intenționați să dezvoltați brandul pe viitor?
În primul rând, vreau să ofer clientului ceea ce mi-aș
dori și pentru mine, un confort deosebit. Toți stiliștii au nevoie de cele mai bune condiții pentru a lucra. Noi suntem artiști, de altfel, și trebuie să beneficiem de relaxare, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, am conceput un mediu foarte plăcut, dotat cu cea mai bună aparatură și produse de cea mai înaltă calitate. În plus, am creionat acum un nou concept, prin care fiecare zonă este mai aerisită și dispune de mai mult spațiu pentru fiecare serviciu în parte – toate aceste lucruri pentru a face clientul să se simtă cât mai confortabil. Zona dedicată genelor am redenumit-o „lash paradise”, fiindcă acum beneficiază de un spațiu mult mai generos și mai frumos, pentru ca artiștii noștri să se bucure de cele mai bune condiții de lucru. Urmează să aducem servicii noi în salon, dar aș dori ca asta să rămână o surpriză, așa că nu voi oferi prea multe detalii. În schimb, aș mai vrea să specific că dispunem inclusiv de o parcare de 20 de locuri pentru clienții salonului, precum și de o terasă într-o zonă răcoroasă, așa că vara, clientele își pot savura cafeaua de dimineață la noi. Terasa fiind foarte mare, urmează să construim aici o cafenea pentru prezentările de modă, dar și pentru comoditatea și răsfățul clientelor.

Foto: Aurel Șerban
Make-up & Hair:  TABYA Eyelashes & Beauty
Interviu realizat de: Diana Șerpoianu
Redactare: Iulia Mirică

Vezi articolul original aici.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *